Senaste inlägg

2023-02-03

Noresca letar ny personal

Arbetsmarknadsdagen är en närinslivsmässa som grundades år 2015 på Högskolan i Halmstad. Mässan är till för att studenter ska få möjlighet att knyta värdefulla kontakter med närinslivet, både lokalt och nationellt. Noresca har i dagsläget personal som tidigare gått Affärssystemprogrammet, som numera kallas Digital Verksamhetsutveckling, på Högskolan i Halmstad.

Att delta på mässan och försöka rekrytera de starkast lysande stjärnorna är ett naturligt steg i Norescas strategi för att växa i Sverige, säger Julia Front, Head of People & Culture på Noresca.

Arbetsmarknadsdagen arrangerades i år den 21-22 februari med fler utställare & deltagare än någonsin. Kända föreläsare som Per Holknekt & Aron Andersson gav inspiration och över 90 utställare i varierande branscher uppvaktade besökarna, som främst bestod av studenter från Högskolan i Halmstad.

Det var första gången som Noresca deltog i detta evenemang, en av anledningarna var att en omtyckt medarbetare, Johan Gustafsson, har gått Affärssystemprogrammet på Högskolan i Halmstad.

Johan Gustafsson, NetSuite konsult på Noresca, kommenterar:

Jag har väldigt goda erfarenheter från Högskolan i Halmstad och det var därför lätt att övertyga Noresca om vår medverkan i år. Även om det inte är den mest kända högskolan i Sverige så har den duktiga studenter och relevanta program för framtiden. Jag gick själv en utbildning med inriktning på affärssystem, som är en av de få i sitt slag.

Julia Front kommenterar vidare:

För oss är det inte bara tidigare erfarenhet som är avgörande, för oss är personen bakom CV:t det absolut viktigaste i vår rekryteringsprocess. Vi har mycket samlad kompetens i både Stockholm & Göteborg, så förutsatt att personen är ”rätt” så kan vi ge hen rätt förutsättningar för att bli en av de bästa NetSuite konsulterna på marknaden. Vi har mycket uppdrag och så pass många erfarna konsulter att det går snabbt att etablera en ny medarbetare och succesivt öka kunskapsnivån. Vi har faktiskt redan valt att gå vidare med ett par kandidater för vidare intervjuer, vilket känns jätteroligt!

Josefine Persson, NetSuite konsult på Noresca, som själv deltog på mässan berättar:

Jag är ganska ny på Noresca i Göteborg och det är min första arbetsplats efter högskolan. Jag trivs väldigt bra med arbetsuppgifterna och med mina kollegor. Efter bara ett par månader så fick jag börja jobba med egna kunder. I bakgrunden finns alltid de seniora konsulterna som kan svara på frågor eller funderingar, men för det mesta så löser man kundens utmaningar på egen hand, avslutar Josefine.