Senaste inlägg

2023-06-16

Fem snabba med Martina Jangdin

Martina med sina tjugo års erfarenhet som b la redovisningsansvarig, controller och redovisningskonsult är en av Norescas mer meriterade medarbetare och en uppskattad konsult.

Vi satt oss ner på en uteservering i ett soligt Stockholm och pratade om allt från segling till vad som utmärker en bra NetSuite konsult.

Vad jobbar du med för tillfället?
Jag har under en längre tid varit involverad i ett spännande projekt där vi först har implementerat NetSuite åt ett svenskt dotterbolag och där vi sedan även har fått i uppdrag att genomföra olika förbättringsprojekt och implementationer åt koncernens övriga bolag och i olika länder i samband med deras internationella expansion. Sedan kommer jag inom den närmaste tiden stötta en annan kund där de planerar att börja konsolidera sin koncern direkt i NetSuite istället för i Excel.

Berätta lite hur det kom sig att du började jobba med NetSuite?
Jag blev tipsad via en fd kollega som jag tycker mycket om, vi arbetade båda på Xledger tillsammans under en period och det lockade mig att även NetSuite är ett helt molnbaserat system samt att Noresca har de mest erfarna konsulterna inom NetSuite så att jag kunde få bli upplärd av de bästa. Det kändes väldigt kul att få bli kollegor igen och inspirerande att få jobba med NetSuite. Min erfarenhet från redovisning passade bra in i den profil Noresca sökte efter, med över tjugo års erfarenhet som b la redovisningsansvarig, controller och redovisningskonsult och därefter som applikationskonsult/projektledarare på AARO Systems och Xledger.

NetSuite är ju ett oerhört omfattande system, går det att säga något om vad kunderna främst uppskattar med NetSuite?
Det vi ofta får höra är att kunderna uppskattar att systemet är globalt och molnbaserat samt att det enkelt kan anpassas utifrån de behov som tillväxtföretag och företag med internationell verksamhet har. Den flexibla plattformen gör att våra duktiga utvecklare kan anpassa systemet för att uppfylla specifika affärsbehov. Det är lätt att anpassa rapporter utifrån de standardrapporter som ingår.

Jag kan tänka mig att över tid så skiftar trender och vad kunder efterfrågar, hur ser det ut nu?
Att kunderna eftersträvar automatisering av sina processer för att spara tid till sin verksamhet. Även integrationer till externa system som hanterar leverantörsfakturor, reseräkningar, kundfakturor samt till olika betalsystem med automatiskt skapande av transaktioner i NetSuite. Det efterfrågas också anpassade rapporter utöver de standardrapporter som ingår.

Hur är det att jobba på Noresca??
Jag trivs väldigt bra! Vi är ett gäng trevliga och erfarna kollegor utan prestige som stöttar och hjälper varandra när det behövs. Att jobba med NetSuite innebär ett ständigt lärande som är både stimulerande och utmanande. Det är kul att gå till jobbet och det är en bra känsla.

Avslutningsvis så ryktas det om att man kan finna dig på havet i Stockholms skärgård under somrarna?
Ja, vi älskar att vara ute på havet och kryssa mellan öarna i vår vackra skärgård. Vi är en av få länder i världen som ens har skärgård och att få ta sig fram i den kanske allra vackraste med hjälp av vinden är bara fantastiskt.