Senaste inlägg

2023-05-03

Fem snabba till Johan Gustafsson

Vi har tagit pulsen på Johan Gustafsson (som för övrigt har lägst vilopuls på Noresca!). Vi fick en tydlig indikator på vad som är viktigt på en arbetsplats och varför han tror att antalet NetSuite användare växer i rekordfart.

Berätta vem är Johan Gustafsson?
Jag är 31 år gammal och uppvuxen i Falkenberg några mil söder om Göteborg. Sen ett par år tillbaka bor jag och min flickvän i Göteborg. Förutom mitt jobb på Noresca som konsult så jobbar jag som instruktör i GRIT på Nordic Wellnes.

Hur kommer det sig att du började jobba med NetSuite?
Efter studierna inom systemvetenskap så sökte jag mig till IT-branschen för att utvecklas inom affärssystem och efter ett tag fick jag möjligheten att testa på att arbeta med NetSuite. Sedan dess har NetSuite varit det självklara valet för mig. Efter rekryteringen av Johan, har Noresca tittat närmare på att försöka få tag på fler kandidater från samma utbildning och 2023 var första året då vi framgångsrikt ställde ut på arbetsmarknadsdagen som arrangeras av Halmstad Högskola. Flera intressanta kandidater är nu bokade för intervju under våren.

Vilka frågor får du mest nu från dina kunder?
Jag skulle säga att de flesta efterfrågar att effektivisera sina processer och framförallt automatisera. Det är egentligen ganska naturligt då många som implementerar NetSuite gör det för den unika möjligheten att kunna automatisera såväl små som stora flöden. Man vill effektivisera och automatisera sina processer för att kunna lägga tid och energi på verksamheten istället för systemen.

Du har ju under en tid nu lärt känna NetSuite och varit involverad i otaliga projekt, vad skulle du säga är de främsta fördelar som kunderna nämner?
Det finns många! Men framför allt gillar jag att det är 100% molnbaserat och att det fungerar för bolag i alla olika storlekar. Jämför man med många andra affärssystem så har Netsuite ett tilltalande och lätthanterat gränssnitt. En annan fördel som kunder nämner är flexibiliteten och enkelheten att integrera mot andra system och på så sätt skräddarsy lösningar som passar verksamhetens process.
En tydlig trend nu är automatiseringen, vi går mer och mer åt att företag vill ha kapaciteten att växa skalbart utan att för den delen behöva anställa mer administrativ personal. Då är automatisering enda vägen, något som vi på Noresca är väldigt skickliga på.

Slutligen, hur är det att jobba på Noresca?
Det är toppen! Vi har en platt organisation utan prestige och en bra kultur. Det går alltid att be om hjälp och vi ställer upp för varandra. Sedan har vi väldigt roligt ihop och hittar på allt möjligt kul som konferenser, resor, aw, och absolut inte minst, turneringar i Mario Kart !!