Senaste inlägg

2023-09-05

Oliver Andersson går till Noresca

Så var det dags för ännu en rekrytering av Noresca. Denna gången är det Oliver Andersson som ansluter sig till finance teamet. Det är den andra personen som Noresca hittar från Högskolan i Halmstad

Hej och välkommen Oliver, berätta lite om din bakgrund. 

Tack så mycket! Jag är från Falkenberg och nyligen tog jag min magisterexamen som civilekonom med inriktning på strategisk ledning från Högskolan i Halmstad. Under min tid där hade jag också möjligheten att vara projektledare för Högskolans nystartade avslutningsfestival, som ägde rum på Tylösand och inkluderade artister som Lov1 och Tjuvjakt. Det var en fantastisk upplevelse.

 Låter som en spännande tid under din utbildning! Kan du berätta mer om din erfarenhet av arbetslivet och de tidigare positioner du haft?

Absolut! Jag är en ganska aktiv person och tycker om att vara engagerad i flera olika projekt. Under min studietid jobbade jag som semestervikarierande lageradministratör på Carlsberg och som operativ inköpare på Martin & Servera. Dessa erfarenheter gav mig en god förståelse för affärssystem och logistik, även om jag är relativt ny när det kommer till Netsuite.

Vad ledde dig till att intressera dig för Noresca och hur kom du i kontakt med dem?

Jag kom i kontakt med Noresca under Arbetsmarknadsdagen i Halmstad i februari 2022. Det som verkligen fångade mitt intresse bl.a. att Noresca  enbart jobbade med NetSuite, andra firmor som jag kommit i kontakt med jobbar med flera affärssystem vilket inte passade mig. Jag vill jobba för ett företag som satsar på att bli bäst inom sitt område. Sen lockade såklart Noresca som bolag, att arbeta inom ett tillväxtbolag som sätter fokus på personlig utveckling och där det är högt i tak, var starkt lockande för mig. Det kändes som en plats där jag skulle kunna utvecklas och bidra på ett meningsfullt sätt.

Det låter som en bra matchning! Vad är dina förväntningar och mål nu när du är här hos Noresca?

Mina förväntningar är att få lära mig och växa in i rollen. Jag ser fram emot att vara en del av ett dynamiskt team och bidra till Norescas fortsatta framgång.

Julia Front, Head of People & Culture på Noresca kommenterar anställningen

”Det känns superkul att Oliver har valt oss och Noresca efter sina studier! Vi träffades första gången på Arbetsmarknadsdagen på Högskolan i Halmstad och vi upplevde direkt att han skulle passa in i vårt gäng och i vår kultur. Att han dessutom har en relevant utbildning, ett stort projektledarintresse och praktisk erfarenhet som lageradministratör, operativ inköpare och ERP-användare gjorde honom till ett självklart val för oss. Nu är det upp till oss att visa Oliver att hans val av Noresca är det bästa karriärvalet han gjort!.